Wist je dat het drinken van thee supergezond is? Of je nu citroenthee, muntthee of kamillethee drinkt, iedere theesoort heeft zijn eigen gezondheidsvoordelen. Niet elke theesoort is in de Westerse wereld even bekend. Zo wordt Oolong theeeen traditionele Chinese thee – hier nog niet zoveel gedronken. In dit artikel lees je wat Oolong thee zo gezond maakt. Wie weet staat er binnenkort een heerlijke, dampende kop Oolong thee voor je neus!

Oolong thee: Drakenthee

Zoals hierboven al stond beschreven is Oolong thee een Chinese theesoort. De thee is erg populair in Azië en bevindt zich qua smaak tussen zwarte en groene thee in. In het Chinees betekent “oolong” zwarte draak. De theebladeren zijn als ze gedroogd zijn namelijk lang en krullerig: net kleine draakjes! Oolong thee wordt vandaag de dag verbouwd in China en Taiwan. Na het plukken van de theebladeren worden ze geoxideerd en gedroogd. Volgt er een lang oxidatieproces? Dan heeft de Oolong thee een abrikoosachtige smaak die naar zwarte thee neigt. Lichte Oolong thee waarvan de bladeren een korter oxidatieproces hebben gehad, smaken juist naar citroen en groene thee.

Oolong Thee gezondOolong thee: De gezondheidsvoordelen

Of Oolong thee nu naar groene of zware thee smaakt; gezond is deze thee hoe dan ook! Oolong thee staat bekend om de volgende gezondheidsvoordelen:

Natuurlijke vetverbrander

Oolong thee staat bekend om de positieve invloed op het gewicht. De thee zit namelijk vol plantaardige polyfenolen. Deze sterke antioxidanten zorgen voor een snelle vetstofwisseling waardoor je beter afvalt! Antioxidanten zijn daarnaast een sterke stof om je gewicht op peil te houden zodat je niet teveel tussen verschillende kilo’s blijft schommelen.

Stralende huid

Antioxidanten in Oolong thee hebben, naast een sterke vetstofwisseling, een zeer positief effect op de huid. Heb je last van eczeem, acné of een andere huidaandoening? Een kop Oolong thee kan je huid rustiger maken. Ook als je geen last hebt van huidproblemen geven de antioxidanten je huid een krachtige boost.

Cholesterolverlagende werking

Oolong thee heeft op de lange termijn een cholesterolverlagende werking. Dit komt door de vitaminen en polyfenolen in de thee. Oolong thee is daarnaast rijk aan de mineralen calcium, kalium en magnesium die een gunstige invloed hebben op hart- en bloedvaten. Deze mineralen bewerkstelligen een regelmatige hartslag en gaan aderverkalking tegen. Door regelmatig een kop Oolong thee te drinken kan dit de kans op hartfalen dus verkleinen.

Detoxen maar!

Is je lichaam toe aan een detox? Oolong thee staat bekend om het lichaam van binnenuit te reinigen. Dit komt omdat de thee rijk is aan vitaminen, mineralen en antioxidanten.